1. پیشنهاد پوشش کشورها و تعیین سقف پوشش: یکی از اقدامات مهم بخش ریسک، ارزیابی ریسک کشورهای جهان با عنایت به شاخصهای اقتصادی و سیاسی و مدلهای آماری طراحی شده در صندوق میباشد. به این ترتیب، علاوه بر رتبه ریسک کشور، توانایی کشورها نسبت به بازپرداخت اصل و فرع بدهیهای خارجی آنها مشخص میشود. همچنین این بخش، رصد منظم وضعیت اقتصادی و سیاسی کشورها و پیگیری مداوم تحولات آنها و نحوه عمل سایر موسسات بیمه اعتبار صادراتی دنیا در خصوص کشورها را بر عهده داشته و نهایتاً سیاست پوشش صندوق را در قبال حدود 200 کشورجهان پیشنهاد مینماید.
2. اعتبارسنجی بانکها و نهادهای دولتی خارجی: صندوق مانند سایر موسسات بیمه اعتبار صادراتی در جهت شناخت بانکهای معتبر کشورهای هدف صادراتی گام برداشته و با بهره گیری از روشهای رایج تحلیل ریسک بانکها، اقدام به ارزیابی و رتبه بندی آنها می نماید. ریسک دولت و نهادهای دولتی نیز، درصورت نیاز به صورت موردی ارزیابی می گردد.
3. تهیه گزارشهای ریسک کشوری، گزارشهای تحلیلی، چشم انداز صنایع و ...: به منظور رصد مستمر آخرین تحولات تاثیرگذار بر ریسک کشوهای جهان، گزارشات ریسک کشوری تهیه میگردند. همچنین ماهنامه ریسک کشوری، گزارشهای چشمانداز مناطق مختلف جهان، وضعیت صنایع مختلف و سایر گزارشات تحلیلی به صورت دوره ای تهیه گردیده که نقش بسزایی در تصمیمگیریهای اعتباری ایفا نموده و جهت استفاده صادرکنندگان وسایر فعالان این حوزه، در سایت صندوق نیز بارگذاری میگردند.
4. سایر وظایف: تدوین نظام نرخگذاری کلیه محصولات صندوق، تدوین و بروز رسانی الگوهای سنجش ریسک اعتباری شرکت های داخلی، خارجی، بانکها و کشورها، تهیه گزارشهای تحلیلی در حوزههای بیمهای، بانکی و اقتصادی، بررسی جدیدترین استانداردها و اطلاعات بینالمللی در حوزه بیمه اعتباری و... از دیگر وظایف این بخش می باشند.