اخبار
دوشنبه 29 مرداد 1403

صورت‌های مالی سال 1402 صندوق ضمانت صادرات ایران تصویب شد

صورت های مالی سال 1402 صندوق ضمانت صادرات ایران پس از بررسی در مجمع عمومی صندوق و طبق گزارش سازمان حسابرسی به تصویب رسید. 
به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران، مجمع عمومی صاحبان سهام صندوق با حضور مهدی ضیغمی معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه وتجارت ایران آقای زاد بوم مشاور وزیر صمت و رئیس مجمع، نمایندگان وزارت صمت، نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بانک مرکزی ج .ا.ا و سازمان برنامه و بودجه کشور در محل صندوق ضمانت صادرات ایران برگزار گردید.
سید امیر برهانی، رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد سال 1402 و نقش صندوق در کاهش ریسک‌های موجود در تجارت بین‌المللی برای صادرکنندگان بویژه در شرایط فعلی کشور گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران از قدیمی ترین ECA های خاور میانه می باشد با دیپلماسی فعال اقتصادی و در راستای کاهش اثرات تحریم،3 یادداشت تفاهم با کشورهای زیمبابوه، ساحل عاج و عربستان و 2 قرارداد بیمه اتکایی با همتاهای خود در کشورهای اندونزی و ازبکستان و یک موافقتنامه همکاری با همتای خود در کشور بلاروس جهت تقویت روابط تجاری و توسعه صادرات به امضاء رسانده است. وی یادآور شد علاوه بر دیپلماسی فعال خارجی، در داخل کشور هم با اعطاء کارگزاری به اکثر استانهای فعال صادراتی اقدامات مهمی در حمایت از تجار و فعالین اقتصادی انجام داده است.
برهانی افزود دراین دوره ارائه خدمات بیشتر به شرکت های زود بازده ودانش بنیان، تمرکز بر کیفت صدور بیمه نامه ها و ضمانتنامه ها بوده و با  سرمایه ثبتی 62.846 میلیارد ریال، اقدام به صدور 453.269 میلیارد ریال بیمه نامه و ضمانتنامه نموده است. وی افزود روند صادرات جهانی کالا و خدمات در سال 2023 بیش از 31 هزار میلیارد دلار بوده و جمع پوششهای ارائه شده توسط صندوق های ضمانت صادرات در سال 2023، حدود 3000 میلیارد دلار یعنی 13 درصد سهم تجارت جهانی بوده که این مقدار نسبت به سال گذشته 9 درصد افزایش داشته است.
برهانی اظهار داشت، متوسط ضریب پوشش صادرات غیر نفتی در صندوق ضمانت صادرات ایران در سال  1402 از متوسط ضریب پوشش برای کشورهای عضو اتحادیه امان  بالاتر میباشد. 
رئیس هیأت مدیره صندوق اضافه کرد مجموع سرمایه صندوقها در جهان9/11 میلیارد یورو می باشد که از این میزان 3 درصد مربوط به سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران می باشد که این رقم حاکی از عدم کفایت سرمایه درمقایسه با همتایان در کشورهای هدف صادراتی می باشد.
رییس هیات‌مدیره صندوق همچنین اظهارداشت میزان بازیافت 338 و میزان خسارت پرداختی 1.499 میلیارد ریال می باشد که این ناشی از  دقت نظر در فرایند اعتبار سنجی از خریداران خارجی وهمچنین صادرکتتدگان داخلی می باشد.
سید امیر برهانی اعلام داشت از دیگر دستاوردهای این صندوق در سال 1402، عضویت در اتحادیه بیمه‌گران اعتبار و سرمایه‌گذاری (اتحادیه برن) و نیز عضویت در کمیته کوتاه مدت این اتحادیه برای اولین بار می باشد. همچنین می توان به عضویت در اتحادیه بیمه‌گران اعتبار و سرمایه‌گذاری کشورهای اسلامی (اتحادیه امان) و بانک اطلاعاتی خریداران کشورهای اسلامی و کسب کرسی هیات مدیره اتحادیه امان با اجماع کشورهای اسلامی و مذاکرات با موسسات همتا برای طراحی حساب تسویه برای انجام معاملات در شیوه تهاتر برای بازارهای هدف صادراتی به ویژه کشورهای دارای تجارت پایدا (با هدف مقابله با تحریمهای بانکی) اشاره کرد. 
سید امیر برهانی در پایان از برنامه های سال آینده این صندوق از جمله کمک به جهش تولید کالا و خدمات  صادراتی، ارتقای سطح رضایت و تامین نیازهای مشتریان، حمایت از صادرات شرکت های مدیریت صادرات، SMEs  و شرکت های دانش بنیان و توسعه همکاری های بین المللی در راستای راهبرد توسعه صادرات، ... خبر داد.
کلمات کلیدی
صندوق ضمانت صادرات ایران
مجمع عمومی
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ
این صندوق به پشتوانه حمایتهای مالی دولت، علاوه بر پوشش ریسکهای سیاسی و تجاری صادرات، با صدور انواع ضمانتنامه اعتباری، به تامین منابع مالی مورد نیاز صادرکنندگان نیز کمک می نماید.
صندوق ضمانت صادرات ایران حامی صادر کنندگان محترم از تمامی نقاط ایران